ΓΕΝΙΚΟ   ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ   ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΟΣ   ΣΤΗ   ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ

Γραφείο Εκπαίδευσης Φραγκφούρτης.

Για επικοινωνία

                 Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης βρίσκεται σε απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και υπάρχουν δυο τρόποι να πάτε στην πόλη της Φραγκφούρτης. Με ταξί που θα  σας κοστίσει περίπου 25-30 ευρώ και υπάρχει σταθμός ταξί έξω από το αεροδρόμιο. Αν χρησιμοποιήσετε τρένο θα βγάλετε εισιτήριο ημερήσιο το Tageskarte  Erwachsene για Frankfurt inl.Flughafen το οποίο είναι για όλη την ημέρα, για όλα  τα μέσα, για τη ζώνη 50 και το αεροδρόμιο για έναν ενήλικα. Αν είναι για περισσότερα άτομα από δυο σας συμφέρει η Gruppentageskarte  που ισχύει για 5 άτομα . Θα ψάξετε να βρείτε την ένδειξη S και ακολουθείστε τη διαδρομή που σας υποδεικνύεται για το S8 ή το S9 με κατεύθυνση Offenbach Ost  ή Hanau. Η στάση του μετρό είναι στο υπόγειο του αεροδρομίου και εισιτήριο μπορεί να προμηθευτεί κανείς από τα αυτόματα μηχανήματα, που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία κοντά στη στάση. Κατεβαίνετε στο υπόγειο του αεροδρομίου (Flughafen Terminal), βγάζετε εισιτήριο για Frankfurt(Hbf) στα αυτόματα μηχανήματα (το μηχάνημα δέχεται και χαρτονόμισμα και επιστρέφει ρέστα). Μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο από τα αυτόματα μηχανήματα πατώντας «50» και εισάγοντας το ποσό που θα αναγραφεί στην οθόνη.

             Με το μετρό έρχεται κανείς σε 15 λεπτά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φραγκφούρτης (  Hbf ). Από εκεί αναχωρούν τρένα για όλη τη Γερμανία καθώς και ανταποκρίσεις με όλα τα υπόλοιπα μέσα της πόλης.

             Αν θέλετε να πάτε στο Γραφείο Εκπαίδευσης θα πάρετε το U4 του υπογείου ή 16 Strassebahn (ηλεκτρικός) με κατεύθυνση Bockenheimer Warte και θα κατεβείτε στην ομώνυμη στάση που είναι και τέρμα και η οποία απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα. (βλέπετε σημείο C στο χάρτη της πόλης που ακολουθεί). Θα βγείτε από την έξοδο για το δρόμο Zeppelinalle. Στο νούμερο 43 είναι το ελληνικό προξενείο (σημείο Α στο χάρτη) και εσείς θα στρίψετε αριστερά στο δρόμο Ludolfusstr. και θα συνεχίσετε μέχρι να συναντήσετε τον πρώτο κάθετο δρόμο διπλής κατεύθυνσης, τη Sophien str. και θα στρίψετε δεξιά. Στο νούμερο 44, στον τέταρτο όροφο είναι το γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης Φραγκφούρτης (σημείο Β στο χάρτη).

             Ο κεντρικός σταθμός συνδέεται, με τη γραμμή U4 του υπογείου τραμ ή 16 Straßenbahn (ηλεκτρικός)  με την περιοχή Bockenheim  όπου βρίσκεται το Ελληνικό Προξενείο και το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Φραγκφούρτης  και η οποία απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα.

Διεύθυνση

Sophien str. 44

60487

Frankfurt Am Main,

Για επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 0049-69-7075656

Φαξ: 0049-69-24795283

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

 

Πως θα έρθω στο Γραφείο ?